пятница, 11 июля 2014 г.

Jautras brīvdienas Helsinkos un Tallinā



1. diena
9:00 izbraucam no Rīgas un iebraucam Igaunijā. Apmeklējam Keila ūdenskritumu pie Keila upes, kur būs iespēja izstaigāties pa Benkendorfu dzimtas (18. gs.) parku un aplūkot Turisalu stāvkrastu. Pēc pusdienlaika ierodamies Tallinā. Laiks pusdienām. Piedāvājam LIDO vai Jūsu izvēlēto kafejnīcu vai restorānu vecpilsētā.

Piedāvājam apmeklēt LENNUDSAM – vienu no mūsdienīgākajiem un informatīvi bagātākajiem muzejiem Igaunijā, kur Jūs atradīsiet daudz interesanta visai ģimenei. Muzejs atrodas unikālos angāros, kas paredzēti hidro–aeroplāniem, kurus būvēja 20. gs. sākumā. Leģendas mostas! Jūs sagaida zemūdene „Lembit”, ledlauzis „Suur Tiil”, hidro-aeroplāns „Short 184” un citi eksponāti oriģinālajā izmērā. Piedzīvojums visai ģimenei – ceļojums apkārt zemeslodei ar dzelteno zemūdeni, akvārijs, spēles, kafejnīca un daudz citu lietu, kas izvietotas gan muzeja iekšā, gan tā ārpusē.
Ekskursija pa Vecpilsētu, ko ieskauj viduslaiku burvība. Viru iela un vārti, Rātslaukums, Doma kalns un Nigupistes baznīca. Melngalvju nams, pilsētas panorāma no putna lidojuma, pilsētas sienas, ko cēluši dāņi, kā arī majestātiskie pilsētas torņi.

Brīvais laiks.

22:30 reģistrācija uz prāmja m/s SUPER STAR. Apmešanās ērtās 4-vietīgās kajītēs (vai 2-vietīgās un 3-vietīgās par papildus samaksu). 00:30 prāmis dodas uz Helsinkiem. Nakts uz prāmja.


2. diena
Ierašanās Helsinkos. Sausās brokastis. 6:00 pametam prāmi.

Somijas galvaspilsēta ir skaista, tā ir daudz slāņaina un spēj piedāvāt daudz ko, neatkarīgi no tā, kas Jūs interesē - kultūra, vēsture, izklaide vai laba iepirkšanās. Labākā vieta labiem pirkumiem ir pilsētas centrs, kur atrodas lielākā daļa tirdzniecības ielu un centru. Tikai dažus simtus metru no ostas Jūs atradīsiet tirgu Kauppatori, kur visa gada garumā ir pieejams plašs jūras velšu, amatniecības izstrādājumu, kažokādu, suvenīru un citu preču klāsts.

Piedāvājam Jums ekskursijas pa Helsinkiem ar kājām gida pavadībā. (Ekskursija un brauciens ar autobusu Helsinkos par papildus samaksu – EUR 10). Jums būs iespēja apskatīt: Katedrāli - Helsinku simbolu, Helsinku universitāti, Senāta laukumu - pilsētas ievērojamāko vietu, Sederholma Namu - zviedru tirgotāja Sederholma namu, kas ir vecākā akmens ēka pilsētas centrā, Dzelzceļa staciju, Somijas Nacionālo teātri, Esplanādes parku, izcilā somu komponista Jana Sibeliusa pieminekli, Parlamenta ēku, Prezidenta Pili, Baznīcu klintī - modernās arhitektūras pieminekli.

Tālāk brauciens turpinās uz jūras centru SEA LIFE un atrakciju parku LINNANMAKI. SEA LIFE centrs – tas ir izcils akvārijs, kur Jūs varat iepazīties ar simtiem jūras dzīvnieku veidiem, kas savākti no visas pasaules – sākot no jūras zvaigznēm un krevetēm līdz pat haizivīm. Jūras dzīvnieki peld mūsdienīgi būvētā akvārijā, kas sastāv no stikla tuneļiem. LINNANMAKI ir viena no tūristu iecienītākajām atpūtas vietām, kurā ir vairāk nekā 30 atrakciju! Atgriežamies pilsētas centrā.

Tālāk piedāvājam Jums izvēlēties, kā vēlaties pavadīt dienas otro pusi:

1) Brauciens ar autobusu ārpus pilsētas uz jaunāko un modernāko SPA un ūdens atrakciju centru FLAMINGO, kas atrodas milzīgā iepirkumu centrā (tur pavadām aptuveni 3  stundas). Jūs ienirsiet ūdens piedzīvojumu pasaulē, izjutīsiet galvu reibinošus nobraucienus ūdens tuneļos, kā arī varēsiet mierīgi atpūsties baseinos un džakuzi. Šajā atrakciju parkā ir 6 ūdens kalniņi. Ir arī kalniņi un baseins ar dažādām rotaļlietām pašiem mazākajiem ģimenes locekļiem. Atgriešanās uz prāmja.

2) Patstāvīgi pavadīt pilsētā dienas otro daļu. Jums būs iespēja apmeklēt kādu muzeju, kafejnīcu, restorānu vai veikalu. Piedāvājam braucienu uz zooloģisko dārzu KORKESAARE, kas atrodas uz Korkesaare salas, kas ir viena no galvaspilsētas salām. Tas ir apbrīnojams zooloģiskais dārzs, kas atrodas zem klajām debesīm – gluži kā mini safari, kas pārsteigs Jūs ar dzīvnieku un putnu pasaules daudzveidību. Dzīvnieki atrodas aiz stikla un tas rada atvērtības un tuvas klātbūtnes iespaidu. Brīnišķīgā daba aicina nodoties bezrūpīgai atpūtai. Uz salas Jūs varēsiet nokļūt uz kuģīša, kas atiet tieši no Helsinku centra.

Satikšanās ar gidu un atgriešanās uz prāmja.
19:30 izbraukšana un 21:30 ierašanās Tallinā. Ceļš uz Rīgu.


Комментариев нет:

Отправить комментарий